Digital signage tijdens corona

Digital signage corona portrait

Duidelijke communicatie omtrent de corona (Covid-19) richtlijnen naar bezoekers van bijvoorbeeld fitness en andere openbare locaties is essentieel. Vele winkels en horecagelegenheden hebben reeds de nodige aanpassingen gedaan om veilig te kunnen functioneren in de anderhalve meter economie.

Verlies uw visuele identiteit niet uit het oog

Anderhalve meter afstand, handen ontsmetten, niezen in de elleboog, overal duiken dezelfde corona maatregelen op, al dan niet geïllustreerd met een bijpassend icoontje.

Herhaling werkt en het is van essentieel belang dat iedereen zich aan deze maatregelen blijven houden. Maar het ‘gevaar’ van deze terugkerende boodschap is dat medewerkers of klanten er na een tijdje geen aandacht meer aan schenken en uw boodschap niet lezen.

Maak gebruik van eigen content

Narrowcasting covid-19 landscape

Door de maatregelen niet één op één over te nemen, maar deze om te vormen naar uw eigen identiteit, trekt u nog wel de aandacht. Gebruik eigen plaatjes die aansluiten bij uw huisstijl, speel met de bewoording of vertaal de 1,5 meter afstand in een concreet voorbeeld dat past bij uw merk.

Ook de komende tijd zullen de maatregelen aangepast worden. Digital signage schermen zijn uitermate geschikt om bezoekers op een duidelijke manier van nieuwe corona informatie te voorzien.