Verticaal DelgerVerticaal NarrowVerticaal Tech
Wat doet Delger-Tech Domotica als oplossing

Domotica als oplossing

Domotica is een samenvoeging van het woord domus (huis) en electronica. De nieuwste technologie rondom domotica, biedt tegenwoordig veel meer mogelijkheden. Het is wel te vergelijken met Internet over Things. Daar waar Internet over Things zich veelal buitenshuis bevindt (Smart Cities), is Domotica juist in huis. Het word ook wel huisautomatisering genoemd.(Smart Homes).

Bij het woord domotica denken de meeste mensen aan een eenvoudige sturing voor verlichting. Maar de nieuwste ontwikkeling voor domotica heeft veel meer in petto. U kunt echt alles vanuit uw stoel in uw woning sturen, zoals de verwarming, uw zonwering, audiosystemen of uw airco. Slimme verlichting is slechts een klein onderdeel van deze oplossingen. Er zijn een aantal volwaardige home-automation systemen, die bovendien budgetvriendelijk, flexibel en veilig uit te breiden zijn.


Heeft u een klein of grote budget, Delger-Tech kan u een gepast 'plan van aanpak' geven.

Spijtig genoeg gebruikt niet iedereen domotica op de juiste manier. Klassieke domotica merken, beperken zich maar al te vaak tot traditionele oplossingen, en zijn volgens de nieuwe richtlijnen niet veilig meer. Het volledige potentieel van home automation wordt nooit benut. Tegenwoordig kan een 360° plan van aanpak een oplossing zijn waarbij uw woning meedenkt en anticipeert. Jaarlijks worden duizenden taken en denkprocessen geautomatiseerd.

Problemen aan Smart Homes

Er kleven ook mogelijke problemen aan Smart Homes en Smart Cities. Zo worden onderdelen van slimme huizen al regelmatig gehackt, of hebben meerdere familieleden teveel invloed op wat er thuis moet gebeuren. Een andere keerzijde van een Smart Home is dat er veel privacygevoelige informatie kan worden verzameld.

Voor vele problemen zijn er ook oplossingen. Deze oplossingen moeten ook toegepast worden, zodat er veilig gebruik van gemaakt kan worden. Denk hierbij aan je modem met wifi en ethernet aansluiting. Deze kunnen met firewall en port forwarding ingesteld worden, zodat een hoop ellende u bespaard blijft.

Draadloos of niet?

U kunt kiezen voor bedrade en draadloze domoticasystemen, die elk hun eigen plus- en minpunten hebben. Zo hebben bedrade systemen een sneller reactievermogen, maar zijn ze zonder sloopwerk lastig te vervangen. Daarnaast vergt het plaatsen van bedrade systemen enige verbouwing, en is daardoor vooral aan te raden wanneer u een nieuwe woning betrekt, waarin sowieso nog verbouwd dient te worden.