CMS (Content Management System)

Content Management Systeem is een softwaretoepassing, meestal een webapplicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op het internet kunnen publiceren.

WordPress en Concrete-5 zijn kant en klare webapplicaties, hier kunnen verschillende thema’s, widgets, en plugins aan toegevoegd worden. Hiermee kan een website uitgebreid worden.

Vragen over de juiste CMS gebruiken?

WordPress (WP)

WordPress is een open-source CMS software waarmee u prachtige websites, blogs of apps kunt maken. Prachtig design, krachtige functies en de vrijheid om alles te bouwen wat u wilt. WordPress is tegelijkertijd gratis en onbetaalbaar.

Wordpress voorbeeld

Zo’n 60 miljoen mensen hebben ervoor gekozen om hun werk op het web met WordPress te bouwen. Delger-Tech kunt u helpen om 60.000.001 gebruiker te worden.

Concrete-5 (C5)

Concrete 5 cms

Beheer uw websites met gemak. Stelt u zich eens voor dat u uw website net zo gemakkelijk kunt bewerken als een document. Geen intimiderende handleidingen, geen ingewikkelde beheerinterfaces – gewoon aanwijzen en klikken.

Veel gestelde vragen:

Als WordPress en Concrete-5 kant en klare webapplicaties zijn, waarom heb ik Delger-Tech nodig? Dat kan ik zelf toch ook?

Elke CMS programma begint met standaard instellingen, deze moeten eerst nog voor uw gebruik aangepast worden. Een thema bevat nog niet de instellingen wat betreft SEO gerelateerde functies, slider’s of contact formulieren enz… Deze moeten via plugins ook ingesteld worden. SEO instellingen zijn per pagina anders. Daar moet u de tijd voor nemen, anders heeft het allemaal weinig zin.

Een thema?

Simpel gezegt: Een theme zorgt dat het uiterlijk (design) van je website op iedere pagina er hetzelfde uitziet. Deze thema regelt de indeling (template) van de zogenoemde blokken die op een pagina geplaatst kunnen worden. Ook lettertype, tekst, achtergrond kleur en nog veel meer functies zijn hierin aanwezig. Het mooiste is als deze thema gelijk uw kleuren en lettertype heeft die u wilt gebruiken voor uw onderneming of hobby.

Welke CMS zal DT aanbevelen?

Hoewel er nog veel meer CMS programma’s zijn, houd DT het bij WP en C5. Deze zijn allebei gebruiksvriendelijk en worden regelmatig ge-update. WP heeft dat wel vaker dan echt nodig is, maar dat hoort erbij. Het belangrijkste is dat u ook zelf gemakkelijk pagina’s, foto’s, tekst op uw website kan zetten.

Betaal ik ook dan voor deze CMS

WordPress en Concrete5 zijn gratis, hier rekent DT niks voor. Het installeren, instellingen, de juiste plugin’s gebruiken en het instellen, eventuele aanpassingen van thema en plugins, content (tekst, plaatjes, video) plaatsen en dit gelijk zoekmachine gericht indelen en nog meer; daar betaal u voor. Zodat U daar niet uw tijd en energie aan uit hoeft te geven. Deze tijd en energie kunt u beter gebruiken aan uw onderneming.

CodeIgniter

CodeIgniter is een krachtig PHP-framework met een zeer kleine footprint, gebouwd voor ontwikkelaars die een eenvoudige en elegante toolkit nodig hebben om complete webapplicaties te maken.

Codeigniter php platform

Het doel van “Code-Igniter” is om programmeurs in staat te stellen projecten veel sneller te ontwikkelen dan wanneer er vanaf het begin code zou geschreven moeten worden. Een uitgebreide set van bibliotheken, evenals een eenvoudige interface en een logische structuur is vaak nodig om aan de slag te kunnen gaan. CodeIgniter heeft toegang tot deze bibliotheken, interface en structuur. Met CodeIgniter kunnen programmeurs zich creatief concentreren op uw project.