Verschil tussen dynamische en statische websites

Het grootste verschil tussen een dynamische en een statische website is; dat een dynamische websites gebruik maakt van een CMS platform en database en een statische websites niet! Vroeger bestond het internet vooral uit statische websites, maar de laatste 10 jaar komen er steeds meer dynamische websites bij.

Wat is een dynamische website?

Een dynamische website is een stuk aantrekkelijker als het aankomt op het voorzien van informatie aan uw bezoekers. Met een dynamische website kan er eenvoudig updates en de informatie kan per bezoeker verschillen. Hierdoor ontstaat niet alleen meer interactie, ook de zoekmachines houden van deze websites.

Een goed voorbeeld van dynamische websites zijn Content Management Systemen, zoals WordPress. U kunt verschillende gebruikers registreren met verschillende rechten. Iedere gebruiker kan met bepaalde rechten informatie toevoegen aan uw website. Een dynamische website is een stuk geavanceerder dan een statische website.

Een statische website bestaat vooral uit HTML, CSS en een dynamische ook nog uit PHP. Tevens communiceert een dynamische website iedere keer met een database, door middel van queries. Alle informatie wordt opgeslagen in een database en wordt iedere keer opgevraagd.

Wat is een statische website?

Een statische website is een website die dient meer als een visitekaartje. Het is een website die niet zonder kennis van HTML, CSS enJavascript aangepast kan worden. De website wordt statisch getoond en haalt geen informatie op uit een database. De website communiceert niet met de server en de informatie die getoond wordt is altijd hetzelfde, tenzij u wijzigen in de code doorvoert van de bestanden die online staan.

Dynamisch

Statisch

Statische websites hoeven niet saai te zijn. Qua design kunnen deze net zo uitzien als elkander website. Animaties en interactie zijn perfect mogelijk met CSS en Javascript. Delger-Tech levert uw statische website ook gelijk mobiel- en zoekmachine vriendelijk.

One page en statische

Een mooie toepassing voor een statische website is een One page website. One page website, ook gekend als one pager, is een website die slechts uit 1 pagina bestaat. Deze pagina kan menuknoppen bevatten (ankerlinks) die linken naar een een bepaalde sectie op dezelfde pagina. One page websites kunnen daardoor ook ogen als websites met meerdere pagina’s. One pagers zijn dan ook volwaardige websites.

Voor welke website moet ik kiezen?

Het is aan te bevelen om gebruik te maken van een dynamische website, vooral vanwege de simpliciteit waarmee u uw website kunt updaten. U update eerder uw teksten en plaatjes, wat ook weer een rankingfactor is om beter te scoren in de zoekmachine. Of u nu een dynamische of statische website wil, een domeinnaam en webhosting moet u ook hebben.

Interesse in een dynamische of statische website!